Perkara UTAMA Kena Tahu Semasa BOOKING di booking dot com

Perkara UTAMA Kena Tahu Semasa BOOKING.

Biasa jadi tak bila kita booking penginapan di booking.com, bilik or apartment or studio yang kita booked tu lain daripada expected? Lepas tu, bila receptionist tu inform itu la bilik yang kita booked, kita rasa macam unsure? Perkata utama kene tahu semasa booking di booking dot com adalah PASTIKAN gambar unit SEBENAR yang kita booking tu. Jangan bergantung semata-mata dengan gambar di gallery sahaja especially untuk hotel or host yang ada lebih daripada satu unit.

Macam mana nak tahu?

Actually, inilah yang biasa jadi masa Acap check in kan guest. Kadang-kadang, guest akan terus booked yang paling atas diorang nampak, dengan harga yang paling murah. Tak check betul or not unit yang di booked tu. Caranya, dengan confirmkan gambar dan description yang mana. Biasa Acap akan confirmkan dengan guest, betul ke dia booked unit sekian-sekian, and kalau tidak, kami akan offer unit yang sepatutnya.

Macam mana pula, kalau sebenarnya kita memang booked unit yang besar and elok, tapi tiba-tiba dapat unit yang kecil? Macam mana kita nak confirmkan kalau kita sendiri tidak yakin dengan choice kita?

Ni Acap pernah experience. Acap memang dah check, confirmkan unit yang ada and choose sebabkan gambar and description. Masa check in, kitorang dapat unit lain. Unit yang takde tingkap. Acap memang jenis tak boleh takde tingkap ni, so Acap tanya. Kenapa bilik tu takde tingkap, bagitahu yang Acap booked yang ada tingkap, dalam description and gambar pun tunjuk unit lain. Kalau unit yang takde tingkap tu, harga lain. Then baru dia cakap, unit yang ada tingkap dah habis and ada yang belum siap kemas lagi. Kitorang tunggu and tak lama lepas tu, Acap dapat bilik sebenar. See, this is happen kadang-kadang tu.

So, meh Acap enlighten korang, share dengan semua SATU perkara yang korang selalu missed nak check especially kalau korang booking guna phone. Zaman sekarang internet di hujung jari kan?

 

Yang Acap letakkan kotak warna merah tu or tulisan tu, situla tempat untuk korang pastikan unit yang korang booked tu, unit yang sebenar. Haa kan mudah tu. Jadi make sure korang check dulu unit tu betul ke tak, sebelum booked ye. 🙂

Kalau korang berminat nak tahu lanjut tentang homestay Acap, boleh terus wasap acap. Klik Sini.

 

Leave a Comment