Apa yang Menarik di i-City Shah Alam?

Apa yang menarik di i-City Shah Alam?

 

Tempat ini memang tempat kegemaran keluarga dan kanak-kanak di Shah Alam. Tempat ini asalnya terkenal dengan pohon maple dan pine palsu dan bunga-bunga lampu LED pada waktu malam. Tapi selain lampu-lampu, ada juga tarikan lain yang boleh anda layan. Antara yang menarik di i-City Shah Alam ialah Snowalk yang buat anda mahu keluar cepat sebab sejuknya ya amat, Trick Art Museum (Muzium Seni Silap Mata) adalah sebuah galeri seni, taman tema air di i-city, muzium lilin Red Carpet, Space mission galeri angkasawan dan rumah hantu House of Horror.

 

Red Carpet

Red Carpet i-City ini ialah sebeuah muzium lilin yang terbesar di Malaysia. Terdapat banyak patung lilin orang kenamaan dan juga selebriti dunia dipamerkan di sini. Ia dibuka dari pukul 10 pagi hingga 12 malam setiap hari.

Menarik di iCity Shah AlamSumber: SpyWorld

Harga tiket:

Dewasa: RM 35

Kanak-kanak: RM 30

 

Snowalk

Snowalk ialah kawasan rumah salji. Disebabkan di Malaysia ni tiada salji, anda boleh ke sini untuk merasa bagaimana suasana musim salji di negara barat. Berada dalam rumah salji ini memang sejuk. Suhunya kurang dari 5 darjah celcius. Ia di buka dari pukul 10 pagi hingga 1 pagi.

Menarik di iCity Shah AlamSumber: KualaLumpurCityTour

Harga tiket siang:

Dewasa: RM 25

Kanak-kanak: RM 20

Harga tiket malam:

Dewasa: RM 35

Kanak-kanak: RM 30

 

Water World

Water world ialah taman tema air yang sangat menarik di bina di i-City Shah Alam. Ia merupakan tempat paling seronok untuk bergembira bersama keluarga atau kawan-kawan. Banyak gelongsor air mengujakan yang boleh di cuba dan yang paling popular ialah Tornado Ride. Ia dibuka sertiap hari dari pukul 11 pagi hingga 7 petang.

Menarik di iCity Shah AlamSumber: Kosmo

Harga tiket:

Dewasa: RM 35

Kanak-kanak: RM 25

 

Trick Art Museum

Trick Art Museum ini mempunyai koleksi lukisan 3D menarik dan menjadi salah satu tumpuan pelancong di i-City. Berbagai tema lukisan ada dan anda tindak akan beraksi dan bergambar.

Menarik di iCity Shah AlamSumber: Flickr

Harga tiket:

Dewasa: RM 15

Kanak-kanak: RM 15

 

Space Mission

Tempat pameran angkasa lepas ini mempunyai berbagai peralatan sains dan teknologi yang menarik. Ia adalah tempat yang bagus untuk mendedahkan anak-anak tentang angkasa lepas. Space Mission di i-City ini dibuka setiap hari dari pukul 10 pagi hingga 12 tengahmalam.

Menarik di iCity Shah AlamSumber: PetalingJaya.org

Harga tiket:

Dewasa: RM 15

Kanak-kanak: RM 15

 

House of Horror

House of Horror adalah rumah hantu yang menyeramkan di i-City ini. Ia menggunakan teknologi 3D dan mempunyai enam bahagian untuk diteroka pengunjung. Jika anda kuat semangat jangan lupa untuk masuk ke House of Horror ni. Ia pasti memberi pengalaman menarik buat anda.

Menarik di iCity Shah AlamSumber: bittersweetbyte

Harga tiket:

Dewasa: RM 15

Kanak-kanak: RM 15

 

Selain tempat menarik di atas, anda boleh mengunjungi i-City of Digital Lights untuk melihat lampu berirama yang berwarna-warni yang sangat cantik pada waktu malam.

Menarik kan? kalau anda berminat nak sewa homestay boleh booking di website kami atau whatsapp +60123349149 (Klik Sini)