Kemudahan Homestay Byka di Vista Alam

Kemudahan Homestay Byka di Vista Alam

Homestay Byka yang terletak di Shah Alam mempunyai banyak kenudahan yang disediakan. Selain daripada itu lokasi di Shah alam juga terdapat taman tema, pusat membeli-belah, taman rekreasi yang menarik disekitar bandaraya ini. Malah anda tidak perlu pergi jauh untuk menikmati keindahan alam semulajadi kerana anda boleh menginap di Homestay Byka.

Homestay Byka yang terletak di seksyen 14, Shah Alam, iaitu di pusat bandar Shah Alam merupakan satu pilihan yang bijak. Homestay Byka berada di lokasi yang paling strategik di Shah Alam dan kawasan sekitarnya. Selain itu, Homestay Byka sangat berdekatan dengan pusat rekreasi seperti Taman Tasik Shah Alam, Wet World Shah Alam dan I-city.

Tambahan pula, lokasi Homestay Byka berdekatan dengan tempat event yang popular di Shah Alam seperti IDCC dan SACC Convention Centre. Selain itu, Homestay Byka juga berdekatan dengan Hospital Avisena, Kompleks PKNS, Plaza Alam Sentral, SACC MALL, UITM, UNISEL, Wisma PKPS, Plaza Azalea dan restoran.  Ini membuktikan Homestay Byka adalah pilihan yang sangat sesuai dan strategik.

Di Homestay Byka, terdapat pelbagai restoran yang ada di bawah tempat penginapan. Antaranya adalah restoran makanan indonesia, Makanan melayu, dan juga western food seperti Menate Steak House, Restoran Ehsan, Cibiuk, Vista Brasseries by Chef Zubir, Nasi lemak royale kedah, paramount Coffee house, Tu dia Pak tam dan pelbagai lagi jenis restaurant di sini.

Selain terdapat rumah pengawal yang beroperasi selama 24 jam, Vista Alam turut mempunyai infrastruktur riadah seperti gimnasium, tabika, bilik Internet jalur lebar tanpa wayar (WiFi), trek joging, kolam renang, pasar mini, kedai dobi, farmasi, klinik, bank dan pelbagai kemudahan lain. Nak basuh baju? takde mesin basuh? no problem juga sebab kelengkapan dobi layan diri dah ready untuk pengunjung di sini.

Ia juga berhampiran dengan Lebuh Raya Persekutuan, Lebuh Raya Kemuning- Shah Alam (LKSA), Lebuh Raya Shah Alam (KESAS), Lebuh Raya Baru Lembah Klang (NKVE) dan jalan-jalan utama menghubungi Shah Alam.

Sementara itu, setiap unit Homestay Byka lengkap dengan kemudahan seperti televisyen, WiFi, penghawa dingin, water heater. Malahan microwave, seterika, electric jug kettle dan washing machine juga turut disediakan sebagai kemudahan asas di setiap unit.