Blog – Latest News

Jalan-jalan di Setia City Mall

Jalan-Jalan di Setia City Mall Sumber: tripadvisor Setia City Mall dibangunkan dan diuruskan oleh SP Setia Group yang sinonim dengan harta tanah eko mesra yang berkualiti dan kumpulan pembinaan. Dengan lebih daripada 10.5 ekar kehidupan taman berlandskap yang indah sekitar pusat membeli-belah ini, korang boleh meluangkan masa bersama keluarga di luar rumah bermain layang-layang atau menunggang basikal, atau meluangkan masa bersendirian

Read More

Butik Vendor Popular di Shah Alam

Butik Vendor Popular di Shah Alam Jika korang dah mula bosan atau tak tahu mana nak pergi untuk membeli-belah, kami cadangkan agar korang berkunjung ke Shah Alam. Mempunyai populasi seramai 650,000 orang dan juga menjadi ‘rumah’ kepada beberapa institusi pengajian tinggi seperti UiTM, maka tidak harianlah sekiranya Shah Alam menjadi salah satu ‘syurga’ membeli belah untuk kaum

Read More

6 Makanan Wajib Beli di Bazaar Ramadhan

6 Makanan Wajib Beli di Bazaar Ramadhan Baazar-baazar Ramadhan merupakan destinasi popular pencinta makanan, sama ada mereka yang mencari sesuatu yang mudah dimakan atau sesuatu yang lain daripada yang lain. Biasalah melihat orang ramai berduyun-duyun dan berpeluh-peluh mencari makanan yang lazat. Kalau masa hari biasa, tengok dan lalu-lalang depan menu ini, macam tak teringin nak makan

Read More

Bazaar Ramadhan Popular @ Seksyen 13 Shah Alam

Bazaar Ramadhan Popular @ Seksyen 13 Shah Alam Sumber: says.com Sepanjang sebulan kita menjalani ibadah puasa pasti kita ternanti-nantikan saat berbuka puasa. Di negara kita sememangnya bulan Ramadhan ini digelar bulan rahmat. Peniaga-peniaga juadah berbuka puasa pasti menantikan pembukaan bazaar-bazaar ramadhan di setiap pelusuk. Bagi golongan yang berkerja, mereka lebih senang membeli juadah berbuka puasa

Read More

Weekend Getaway di Shah Alam

Weekend Getaway di Shah Alam Weekend Getaway biasanya warga kota akan mencari peluang untuk meluangkan masa dengan keluarga masing-masing. Tak perlu pergi jauh hanya cukup sekadar boleh melarikan diri sebentar dari kecamukan kota Kuala Lumpur yang tak pernah tidur ini. Hehehehe. Kebiasaan mereka akan memilih Melaka dan Port Dickson sebagai destinasi hujung minggu untuk meluangkan

Read More

Kelebihan Guesthouse Byka di i-City Shah Alam

Kelebihan Guesthouse Byka di i-City Shah Alam   Antara kelebihan guesthouse Byka Di Shah alam adalah berada di kawasan I-City Shah Alam iaitu taman tema di mana tarikan utamanya dinyalakan oleh berjuta-juta lampu LED yang terang. Tempat kegemaran keluarga dan kanak-kanak di Shah Alam ini terkenal dengan pohon maple dan pine palsu serta bunga matahari

Read More