10 TEMPAT EVENT MENARIK DI SHAH ALAM

10 TEMPAT EVENT MENARIK DI SHAH ALAM

 

Kadang-kadang kita tidak tahu tempat mana yang sesuai untuk mengadakan sesebuah majlis maka lahirla topik tempat event menarik di Shah Alam yang kami ingin kongsikan di sini. Tempat menarik ini sangat sesuai untuk event-event seperti perkahwinan, sambutan hari lahir, seminar, kursus atau pun untuk meraikan hari kejayaan dan sebagainya. Buntu memikir itu sudah biasa. Jadi kami beri idea untuk korang mengadakan majlis di tempat yang bersesuaian dan tada… ini antara tempat event menarik di Shah AlamMana tahu korang sedang merancang untuk membuat kejutan hari lahir buat keluarga mahupun rakan-rakan. Tidak perlu pergi jauh, di Shah Alam sahaja.

 

1. RUANG, SHAH ALAMtempat event menarik shah alam

Sumber: Website Ruang

RUANG adalah ruang acara yang terletak di SS18 Subang Jaya dan Seksyen 16 Shah Alam. Bilik yang sesuai untuk semua event seperti pelancaran media, persidangan akhbar, pameran fesyen, training, brainstoming, pertunangan, pernikahan dan majlis perkahwinan. Selain itu, boleh menampung 350-400 pax pada satu masa bergantung kepada persediaan korang.

Lokasi:  11, Jalan Jemuju Tiga 16/13c, Seksyen 16, 40200 Shah Alam, Selangor.

 

2. SHAH ALAM CONVENTION CENTRE

TEMPAT EVent MENARIK DI SHAH ALAM

Sumber: TimeOut

Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) merupakan kemudahan moden yang terletak di bandaraya Malaysia yang paling progresif dan dinamik, Shah Alam, Selangor. Menjadi pusat konvensyen pertama di Shah Alam, memberi tetamu akses yang mudah telah menjadikan SACC tempat yang sempurna sama ada acara anda adalah untuk 30 atau 3,000 pengunjung.

Lokasi: Jalan Perbadanan 14/9,, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor.

 

3. DE’ LAMAN EVENT SPACE

TEMPAT EVent MENARIK DI SHAH ALAM

Sumber: Vmo Rocks

De’Laman menyediakan tempat untuk pelbagai jenis majlis dan acara seperti Majlis Perkahwinan, Petunangan, Pernikahan, Perlancaran produk, Majlis Hari jadi, Seminar, Pertunjukkan Fesyen, Majlis Korporat, Majlis Akikah dan banyak lagi. Menyediakan pelbagai kemudahan seperti Ruang Dewan berhawa dingin, perkhidmatan katerer, surau, ruang istirehat, PA system, skrin, projector, kanopy, pelamin dan banyak lagi. Boleh menampung seramai 1000 orang tetamu di dalam dan luar dewan, Menyediakan tempat letak kereta di sekeliling kawasan de’Laman.

Lokasi: No 11 Jalan Riyal U3/37 Ipar3 Bukit Jelutong Shah Alam 40150 Selangor Darul Ehsan.

 

4. LAMAN KAYANGAN

TEMPAT EVent MENARIK DI SHAH ALAM

Sumber: Denai.my

Laman Kayangan yang terletak di Seksyen 7 ini memberikan ruang yang tersendiri. Kawasannya dilitupi sebuah khemah yang luas dan dihiasi dengan corak yang menarik.

Lokasi: 2, Jalan Platinum G 7/G, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor.

 

5. IDCC, SHAH ALAM

TEMPAT EVent MENARIK DI SHAH ALAM

Sumber: Vmo Rocks

IDCC Shah Alam adalah sesuai untuk melakukan sebarang event, konvensyen dan pameran yang dilengkapi dengan kemudahan canggih. Selain itu, mudah diakses melalui Lebuhraya Shah Alam dan Lebuhraya Persekutuan. Seterusnya, mempunyai 11 dewan serbaguna dan memuat lebih kurang 80 000 pax dan IDCC menyediakan pelbagai pakej untuk fungsi karporat dan swasta.

 

Lokasi: IDCC Mall Shah Alam, Jalan Pahat L 15/L, Seksyen 15 Shah Alam, 40000 Shah Alam, Selangor.

 

6. BlackBox @ SACC MALL

TEMPAT EVent MENARIK DI SHAH ALAM

Sumber: Vmo Rocks

Black Box SACC Mall adalah ruang acara yang dibangunkan dengan baik di mana didirikan oleh  komuniti usahawan dan kreatif yang membantu orang ramai mengadakan acara luar biasa. BlackBoxmenawarkan bimbingan, bengkel, acara, rangkaian dan ruang inovasi korporat. BlackBox berkonsepkan warna hitam dengan lantai semen dan rumput tiruan. Selain itu, mempunyai banyak kemudahan peralatan seperti kamera, speaker, mikrofon dan banyak lagi. Black Box SACC Mall dibahagikan kepada bahagian-bahagian seperti Outbox, Inbox, Blackhall dan Openbox – sesuai dengan tempat duduk kusyen merah untuk memudahkan tetamu menginap di acara lebih lama.

Lokasi: Jalan Perbadanan, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor.

 

7. THE VENUE

TEMPAT EVent MENARIK DI SHAH ALAM

Sumber: Neezalife

The Venue Shah Alam beroperasi pada awal tahun 2017. The Venue Shah Alam berlokasi di Seksyen 15 Shah Alam. The Venue Shah Alam merupakan bangunan 3 tingkat yang luas untuk meraikan majlis bahagia korang. Dilengkapi dengan kemudahan lain seperti parking yang luas, surau, bilik VIP dan kawasan lobi yang selesa. Selain itu, The Venue berkonsepkan grand ballroom hotel dan mempunyai hiasasn dalaman yang sangat cantik.

Lokasi: No 15, Jln 15/22, Seksyen 15, 40200 Shah Alam, Selangor

 

8. KHAIDA EVENT VENUE

Sumber: Khaida Blog

Khaida Event Venue adalah ruang acara kilang moden yang telah direka untuk menjadi tempat untuk pelbagai acara. selain majlis perkahwinan korang juga boleh mengadakan seminar atau bengkel di sini.

Lokasi: Sekitar Business 26 Lot 31 Jalan Serendah 26/41, Seksyen 26, 40400 Shah Alam, Selangor

 

9. COLLOSEUM

TEMPAT EVent MENARIK DI SHAH ALAM
Sumber: Tripper2u

Colosseum Event Space ni menyediakan ruang untuk majlis korang. Dewan besar majlis nya boleh memuatkan sehingga 250 orang. Panel pintu kaca nya pula boleh di buka dan mereka juga menyediakan kemah di luar. Sebagi contoh, kalau majlis perkahwinan yang besar, panel pintu kaca dewan boleh dibuka dan mereka akan sediakan kemah yang cantik untuk menempatkan tetamu . Mudah kata kalau tetamu untuk majlis sekecil birthday party dalam 50 orang ke majlis perkahwinan  hingga 1000 orang, mereka boleh sediakan!

Lokasi: LOT 16859, 3 STONE PARK, Jalan Penyair U1/44, Hicom-glenmarie Industrial Park, 40150 Shah Alam, Selangor.

 

10. SPACE SEVEN

TEMPAT EVent MENARIK DI SHAH ALAM

Sumber: Venuescape

Space Seven Setia Alam ni event space yang versatile, kalau anda nak buat majlis dengan jemputan 150 pax boleh, nak jemputan 450 pun boleh nak lebih pun boleh. Bangunan Space Seven Setia Alam ni ade 3 tingkat, setiap tingkat boleh menempatkan 150 pax. Bayangkan setiap tingkat mempunyai character yang tersendiri.

Lokasi: 7, Jln Setia Dagang AK U13/AK, Setia Alam, 40170 Shah Alam, Selangor