Tempat Breakfast Best dan Sedap di Shah Alam

Tempat Breakfast Best dan Sedap di Shah Alam

Beruntung sesiapa yang tinggal di Shah Alam, Selangor ni kerana mempunyai banyak tempat makan yang menarik untuk korang cuba. Boleh dikatakan pilihan restoran atau cafe yang ada semua sedap-sedap belaka. Di samping itu, sekirannya korang bercadang nak breakfast atau sarapan pagi di Shah Alam bolehlah rujuk senarai 5 tempat breakfast yang paling best dan sedap yang korang boleh kunjungi untuk menjamu selera pada waktu pagi. Destinasi di bawah ni lebih kepada restoran yang telah lama bertapak di Shah Alam dan sering mendapat ulasan yang majoritinya BAGUS  oleh pengunjung. Jom kita tengok restoran yang mana sediakan breakfast best dan sedap di Shah Alam.

 

Restoran Soto, Seksyen 8

Restoran ni sesuai untuk diterjah sewaktu sarapan pagi. Pelbagai makanan korang boleh temui di sini. Boleh jadi rambang mata jadinya jika makan di sini. Dikatakan, soto dan roti canai adalah menu yang wajib dicuba di sini. Ada juga mencadangkan untuk mencuba daging lemak cili apinya. Harganya berpatutan dan dikatakan murah. akhir sekali, boleh dikatakan keistimewaannya asalah pada lauk-pauknya yang pelbagai.

Tempat Breakfast Best dan SedapSumber: JalanJalanCariMakan

Lokasi: Jalan Liku B 8/B, Seksyen 8, 40100 Shah Alam, Selangor. Malaysia.

 

Restoran Lontong Klang, Seksyen 7

Jangan terpedaya ye, ia bukan terletak di Klang, tetapi di Seksyen 7 Shah Alam. Lontong merupakan antara menu wajib ada setiap kali tiba Hari Raya. Lontong dan Kuah Lodeh selalunya dihidangkan pada waktu sarapan pagi dan boleh dikatakan menu sarapan sihat dengan variasi bahan-bahan yang digunakan seperti nasi himpit, tempe, sayur-sayuran dan pelbagai lagi.

Di luar musim perayaan, menu lontong sedap ini agak sukar diperoleh. Tidak banyak restoran atau kedai makan yang menyediakan menu ini. Mujurlah ada Lontong Klang yang menjadi pilihan ramai sejak 1970 dan sudah mempunyai tiga cawangan iaitu di Shah Alam, Klang dan Bukit Tinggi.

Tempat Breakfast Best dan SedapSumber: Flickr

Lokasi: No.20, Jalan Zirkan E7/E, Seksyen 7, 40000 Shah Alam.

 

Restoran Gembira, Seksyen 3

Dibuka sejak tahun 1968, lokasinya tidak jauh dari Restoran Nasi Lemak Ceria. Menunya pun lebih kurang, tetapi di sini restorannya lebih kemas dan selesa. Selain itu, di sini antara menu popularnya waktu breakfast ialah nasi lemaknya yang sedap. Pada waktu petang, mereka juga turut menjual goreng pisang dan keledek.

Tempat Breakfast Best dan SedapSumber: KNizam

Lokasi: 2, Jalan Beringin 3/13, 40000 Shah Alam, Selangor

 

Restoran Mak Uda Selera Timur, Seksyen 13

Sekiranya korang teringin nak makan makanan pantai timur dan sedang bercuti di Shah Alam apa kata korang breakfast kat Restoran Mak Uda Selera Timur ni. Menu makanan di sini majoritinya dari Kelantan seperti nasi kerabu, nadi dagang dan lain-lain lagi. Selain itu, di sini juga ada roti canai yang lain sedikit rasanya dari kedai mamak.

Tempat Breakfast Best dan SedapSumber: FoodAdvsior

Lokasi:  No. 16, Jalan Boling Padang G 13/G, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor

 

Restoran Ehsan’s, Seksyen 14

Restoran ni paling popular Roti Cheese Naan dia. Sesiapa yang pergi mesti puji rotinya yang lembut dan sedap untuk di makan. Selain tu, menu yang paling rare dan ramai sangat yang suka adalah Murtabak Singapore. Cuba banyangkan mana lah nak cari murtabak Singapore kat Shah Alam ni, tapi korang jangan risau boleh breakfast pagi pagi makan murtabak singapore tau!

Tempat Breakfast Best dan SedapSumber: Foursquare

 Lokasi: 17, 14/1, Jalan Ikhtisas, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor

 

Untuk kesemua yang dikongsikan, yang mana membuatkan korang terliur? Boleh share post ni dengan kawan-kawan korang nanti ye.

Kalau korang nak sewa homestay dengan kami, boleh terus booking di website kami atau whatsapp +60123349149 (Klik Sini)

 

 

 

 

 

Leave a Comment