Blog

Ideal Convention Centre Shah Alam (IDCC)

Ideal Convention Centre Shah Alam (IDCC)

Harini kami nak kongsikan tentang Ideal Convention Centre Shah Alam (IDCC) yang terletak di seksyen 15 Shah Alam. IDCC merupakan salah satu tempat yang menawarkan dewan untuk mesyuarat, konvensyen, perkahwinan dan pameran. Visi IDCC adalah untuk menjadi rumah acara tempatan & antarabangsa yang terkemuka. Percaya atau tidak, IDCC mengalu-alukan purata 500,000 pelawat. IDCC juga mempunyai lebih daripada 500 acara setiap tahun.

Anda pernah dengar tentang Malaysia Book of Records?

Ideal Convention Centre Shah Alam (IDCC)Sumber: kitepunye

IDCC telah dianugerahkan dan disenaraikan dalam Malaysia Book of Record kerana menganjurkan Largest Banquet Hall sebanyak 151,359 kaki persegi pada 1 November 2015.

Kemudahan yang ada di IDCC

Ideal Convention Centre Shah Alam (IDCC)Sumber: Facebook Page IDCC Shah Alam

Lihat gambar kat atas, tu lah dewan yang ada kat IDCC.

Macam mana?

Besar kan dewan tu, saiz dewan tu boleh dilaraskan ke dalam 11 dewan. Dewan ini memuatkan 8,000 pax banquet capacity. Dewan ini boleh ditempah untuk annual dinners, seminars, conferences, graduation, wedding and exhibition events. IDCC dilengkapi dengan kemudahan untuk penggunanya. IDCC mempunyai pasukan mereka yang menawarkan perkhidmatan perundingan bagi memastikan event anda berjalan lancar. Lihat pula gambar di bawah, gambar ni saja dah menunjukkan betapa besar dan panjangnya IDCC ni.

Ideal Convention Centre Shah Alam (IDCC)Sumber: vmo rocks

Kalau lihat dari gambar, Nampak macam tak banyak tempat parking kereta kan. Jangan risau wahai pembaca sekalian, IDCC mempunyai 3,000 tempat letak kereta percuma. 3,000 tempat kereta tu, banyak tu. Dah tak perlu nak pusing bangunan 2 ke 3 kali untuk mencari tempat parking.

Tapi…

Kalau tempat parking tu penuh lain lah cerita kan tapi jarang lah akan penuh 3,000 tempat parking. (Dijamin)

 

BERITA BAIK BUAT KORANG!

Kepada mereka yang mahu mengadakan perkahwinan di IDCC.

Mereka akan bantu anda dari segi konsultasi, tempat perkahwinan, catering, hiasan, pakaian dan khidmat photography.

Mereka juga menerima tempahan perkahwinan untuk kaum cina dan india.

 

Penginapan

Kepada anda-anda di luar sana yang duduk jauh dari IDCC.

Anda telah menempah dewan di IDCC untuk suatu event.

Tapi…

Tiada saudara mara atau rakan-rakan yang dekat dengan IDCC untuk spent masa rehat anda setelah jauh perjalanan.

Jangan takut jangan risau.

Berdekatan dengan IDCC terdapat Homestay Byka, korang boleg booking melalui website atau whatsapp +60123349149 (Klik Sini)

Leave a Comment

I-Soho, Section 7

Hubungi Kami

Untuk yang ingin mencari penginapan lebih daripada 3 Malam,

boleh hubungi kami terus di talian +60123349149

atau

emelkan kepada [email protected]