About Us

Our Homestay / Guesthouse

Homestay Byka beroperasi di Shah Alam dan beroperasi di 2 lokasi berbeza yang sangat strategik di Shah Alam. Homestay kami berada di Vista Alam, yang terletak di seksyen 14, Pusat Bandar Shah Alam, dan di isoho & isuites yang terletak betul-betul di dalam kawasan I-City, Seksyen 7 Shah Alam.

Kedua-dua lokasi ini merupakan lokasi yang paling HOT di sekitar Shah Alam dan berada dalam lingkungan 10-15 minit perjalanan untuk ke mana-mana lokasi yang menarik dan sering dikunjungi tetamu di Shah Alam.

Antara jenis apartment yang kami sediakan adalah :

  • DormStay (24 single bed)
  • Apartment Tiga (3) Bilik
  • Apartment Dua (2) Bilik
  • Apartment Satu (1) Bilik
  • Duplex Apartment (apartment 2 tingkat)
  • Bilik Untuk Dua (2) orang

Testimonials

Our Facilities

Kemudahan yang ada di Vista Alam

Pelbagai kemudahan di sediakan di Vista Alam – Homestay Shah Alam. Untuk yang suka dengan aktiviti senaman seperti jogging, senaman, di Vista Alam menyediakan sky walk pertama di Shah Alam. Tetamu boleh turun di kemudahan awam kami dan jogging di sekeliling kawasan Vista Alam ini sahaja tanpa perlu turun atau ke mana-mana. Selain itu, swimming pool tutut terdapat di Homestay Byka Seksyen 14. Walaubagaimanapun, Untuk tetamu yang menginap di DORM, kami tidak memberikan (NO) ACCESS to pool. 

 

Kemudahan yang ada di Isoho & Isuites

Seperti biasa, swimming pool merupakan perkara utama yang ada dalam setiap penginapan kami. Untuk kedua2 lokasi ini, infiniti pool ada di sediakan untuk tetamu sambil menikmati pemandangan yang cantik di setiap unit kami. Hanya walking distance sahaja untuk ke tempat-tempat menarik di Icity.